Bonobo

Bonobo’s zijn de enige mensapen waarbij de vrouwen de baas zijn. In het regenwoud van D.R. Congo leven ze in grote gemeenschappen met gemiddeld 30 tot 80 bonobo's.

Bonobo

(Pan paniscus)

Familie: apen van de Oude Wereld
Geslachtsgroep: mensapen

Leefgebied: tropisch regenwoud
Voedsel: vruchten, zaden, bladeren, bloemen
Gewicht: vrouw 32 kg; man 40 kg
Groepsvorm: variabele groep, >50 dieren
Draagtijd: 8 maanden
Aantal jongen: 1 jong om de 4 jaar
Leeftijd: 40-50 jaar in dierentuinen

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: bedreigd

Leefgebied

Leefgebied Bonobo

Foto's