Huzaaraap

Huzaarapen kunnen wel 60 km per uur rennen en zijn daarmee de snelste van alle apen! In plaats van de bomen in te vluchten, rennen huzaarapen weg als ze zich bedreigd voelen.

Huzaaraap

(Erythrocebus patas)

Familie: apen van de Oude Wereld
Geslachtsgroep: meerkatachtige

Leefgebied: savanne, grasland, struikgebied
Voedsel: vruchten, bladeren, bloemen
Gewicht: man 11 kg; vrouw 6 kg
Groepsvorm: haremgroep, 10-40 individuen
Draagtijd: 157 dagen
Aantal jongen: 1 jong per jaar
Leeftijd: 20 jaar

Fokprogramma: nee
Status in het wild: niet bedreigd

Leefgebied

Leefgebied Huzaaraap

Foto's