Leeuwenstaartmakaak

Leeuwenstaartmakaken (Wanderoes) communiceren met elkaar met 17 verschillende geluiden. Het is ook de enige makakensoort waarbij de mannen gebruiken maken van een luide ‘territorium’ roep.

Leeuwenstaartmakaak

(Macaca silenus)

Familie: apen van de Oude Wereld
Geslachtsgroep: makaken

Leefgebied: tropisch regenwoud
Voedsel: vruchten, zaden, bloemen, insecten
Gewicht: man 8-10 kg; vrouw 5-6 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 4-30 dieren
Draagtijd: 170 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 2,5 jaar
Leeftijd: 20-35 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: bedreigd

Leefgebied

Leefgebied Leeuwenstaartmakaak

Foto's