Rode brulaap

De rode brulaap is één van de grootste soorten brulapen. Ze hebben een prachtige rood/oranje vacht. De mannen zijn duidelijk herkenbaar aan hun mooie, zwartgekleurde baard.

Rode brulaap

(Alouatta seniculus)

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, loofbos
Voedsel: bladeren, vruchten, bloemen
Gewicht: man 7 kg; vrouw 5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 4-16 dieren
Draagtijd: 190 dagen
Aantal jongen: 1 jongen per 2 jaar
Leeftijd: 15-25 jaar

Fokprogramma: nee
Status in het wild: niet bedreigd

Filmpje

Filmpje

Leefgebied

Leefgebied Rode brulaap

Foto's