Rode titi

Rode titi´s zijn erg territoriaal en reageren agressief als een andere groep zich in de buurt van hun territorium ophoudt.

Rode titi

(Callicebus cupreus)

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: titi’s

Leefgebied: tropisch regenwoud
Voedsel: vruchten, bladeren, insecten
Gewicht: 800-1000 gram
Groepsvorm: familiegroep, 2-6 dieren
Draagtijd: 5 maanden
Aantal jongen: 1 jong per jaar
Leeftijd: 12-20 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: niet bedreigd

Filmpje

Filmpje

Leefgebied

Leefgebied Rode titi

Foto's