Slingeraap (Colombiaanse)

Colombiaanse slingerapen zijn behendige boombewoners. Ze komen dan ook bijna nooit op de grond. Ze missen een duim, want die zou alleen maar in de weg zitten tijdens het slingeren.

Slingeraap (Colombiaanse)

(Ateles fusciceps)

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, nevelwoud
Voedsel: vruchten, bladeren, scheuten
Gewicht: 8-9 kg
Groepsvorm: variabele groep, 5-20 dieren
Draagtijd: 7 maanden
Aantal jongen: 1 jong om de 2,5-3 jaar
Leeftijd: 30 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: kritiek bedreigd

Filmpje

Filmpje

Leefgebied

Leefgebied Slingeraap (Colombiaanse)

Foto's