Noordelijke witwanggibbon

Witwanggibbons staan bekend om hun prachtige zang. Jonge dieren zingen het lied van een vrouwtje. Pas wanneer de jonge mannetjes ouder zijn (vanaf 5 á 6 jaar) gaan ze de mannelijke variant zingen.

Noordelijke witwanggibbon

(Nomascus leucogenys)

Familie: apen van de Oude Wereld
Geslachtsgroep: (kleine) mensapen

Leefgebied: tropisch regenwoud
Voedsel: vruchten, bloemen, insecten
Gewicht: 6,5 kg
Groepsvorm: familiegroep, 2-6 dieren
Draagtijd: 210 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 2-3 jaar
Leeftijd: 30-45 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: kritiek bedreigd

Filmpje

Filmpje

Leefgebied

Leefgebied Noordelijke witwanggibbon

Foto's