Wolaap

Wolapen gebruiken hun sterke grijpstaart als een soort extra hand. Ze kunnen er van alles mee vastgrijpen. Ze hangen er ook gerust met hun hele lichaamsgewicht aan.

Wolaap

(Lagothrix lagotricha)

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, laaglandbos
Voedsel: vruchten, blad, bloemen, insecten
Gewicht: man 7,5 kg; vrouw 5,5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 10-30 dieren
Draagtijd: 225 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 1,5-2 jaar
Leeftijd: 10-25 jaar

Fokprogramma: EEP
Status in het wild: bedreigd

Leefgebied

Leefgebied Wolaap

Foto's