Zwarte brulaap

De brul van zwarte brulapen kan je tot wel 5 kilometer ver horen! Zo laten ze de andere brulapen weten waar ze zijn.

Zwarte brulaap

(Alouatta caraya)

Familie: apen van de Nieuwe Wereld
Geslachtsgroep: grijpstaartapen

Leefgebied: tropisch regenwoud, loofbos
Voedsel: bladeren, vruchten, bloemen
Gewicht: man 7 kg; vrouw 4,5 kg
Groepsvorm: gemengde groep, 4-15 dieren
Draagtijd: 170 dagen
Aantal jongen: 1 jong per 2 jaar
Leeftijd: 15-25 jaar

Fokprogramma: ESB
Status in het wild: niet bedreigd

Filmpje

Filmpje

Leefgebied

Leefgebied Zwarte brulaap

Foto's